Magyar részvétellel kezdődik az IASP 39. Nemzetközi Konferenciája

2022. szeptember 27-30. között rendezi a spanyolországi Sevillaban a 39. IASP Word Conference-t és a szervezet Közgyűlését.
A rendezvényen első alkalommal vesz részt magyar delegáció, az IPE 2017-es taggá válása után 2022-ben 4 új magyar taggal bővült az IASP hálózata..

A konferenciát megelőzően szeptember 26-án a PCT Cartuja Tudományos és Technológiai parkját ismerhették meg a bejárásra regisztráló érdeklődők, szeptember 27-én pedig az már megszokott, konferenciát megelőző képzésen vehetnek részt az új tagok.

A PCT Cartuja, amely a 39. IASP World Conference házigazdája, az 1992-es sevilla-i Világkiállítás helyszínén, az eseményre épített infrastruktúra és épületegyüttes hasznosítása céljából jött létre.
A létesítmény ma Andalúzia régió meghatározó Tudományos és Technológiai Parkja, amelyben jelenleg két egyetem, három inkubátor és  556 innovatív vállalkozás működik, összesen 25 ezer munkavállalóval.
A helyszín érdekessége, hogy 1992-ben Sevilla épp Budapestet megelőzve nyerte el a rendezés jogát, valamint, hogy az expo helyszíne kulturáls örökségvédelem alatt áll, köztük a Makovecz Imre által tervezett magyar pavilon.

A konferencián és a közgyűlésen az IPE mellett a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetsége, az Óbudai Egyetem, a Science Pillar Nonprofit Kft., a Sport Life Science Park és a ZalaZONE Ipari Park Zrt. képviselteti magát.

Friss hírek

További hírek