Piacvezetők a tudásmegosztásban a tudományos és technológiai parkok

Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) főigazgatója magyarországi látogatása során találkozott a magyar tudományos és technológiai parkok vezetőivel január 15-én Budapesten.

A főigazgató a TTP Szövetség közgyűlésén tartott előadásában részletesen bemutatta az IASP-t, a tudományos parkok egyetlen globális szakmai szervezetét.
A szervezet egyedülálló tudásbázis halmozott fel tudományos parkok, innovációs régiók és üzleti inkubátorok fejlesztése területén, a világ 77 országában 400 tudományos parkok alkotja a tagságot.

A tudományos parkok és a hasonló fejlesztési modellek legfőbb feladata, hogy tudáshoz minél könnyebb gyorsabb hozzáférést biztosítson piac számára, így a modern gazdaságfejlesztés motorja legyen.
A tudás-alapú gazdaság tudás-alapú szolgáltatásokat igényel, kulcsfontosságú a megfelelő fejlesztési stratégia megválasztása.
A megfelelő üzleti modell kialakításával jelentősen rövidíthető tanulási fázisa, ami versenyképesség egyik alapja- emelte ki Luis Sanz.

Az IASP és a TTPSZ ebben a tervezésben segíti a tudományos és technológiai parkok fejlesztését.
Magyarország 2017 óta rendelkezik képviselettel a nemzetközi szervezetben, közös cél, hogy az első magyar TTP-k már ebben az évben csatlakozzanak az IASP-hez.

Friss hírek

További hírek