Növekszik Magyarország súlya a science parkok nemzetközi hálózatában

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hivatalában fogadta Luis Sanzot, a Tudományos és Technológiai Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) főigazgatóját és a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTPSZ) vezetőit 2019. január 15-én.

Palkovics László szerint a science parkok létrehozása az innovatív gazdaság ösztönzésének meghatározó eleme, és a nemzetközi szervezet tapasztalata jelentős hozzáadott értéket jelent Magyarország számára.

Az egyetemeknek közel kell kerülnie a piaci kereslethez – az ipar, az állam illetve önkormányzatok entitásai és a felsőoktatás együttműködésében valósul meg a Triple Helix modell.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a hazai szereplők integrálása és nemzetközi hálózatba csatornázása jelentős feladat, amiben a Minisztérium számít a TTP Szövetség munkájára.

Luis Sanz két napos látogatása során jelentős előrelépést tapasztalt a szakterület fejlődésében. A science parkok, a tudományos és technológiai parkok számának és gazdaságstratégiai súlyának növekedése a tudás-alapú gazdaságfejlesztés kulcseleme. Elismerésre érdemes az elmúlt időszakban kialakított, letisztult szakpolitikai irány, amiben a döntéshozók és a résztvevők elképzelései egy irányba mutatnak.

Dr. György László (ITM), Mórucz Norbert (TTPSZ), Dr. Palkovics László (ITM), Luis Sanz (IASP), Dr. Dávid Roland (TTPSZ), Incze Zsolt (TTPSZ)

Az 1984-ben alapított nemzetközi szervezet 71 országból 400 tudományos parkot és 115 ezer innovatív vállalatot képvisel, állandó tagja az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának.

Friss hírek

További hírek