IASP Európai Igazgatósági ülés és konferencia Budapesten

Budapest adott otthont 2022. április 1-jén az IASP Európai Igazgatósági ülésének és az ülés keretében megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciának.
A rendezvényen 15 országból 38 IASP tag, 90 magyar résztvevő, 8 egyetem tudományos és innovációs parkjának képviselője, valamint start-upok és innovatív vállalatok képviselői vettek részt.

A konferencia az „Új technológiák társadalmasítása az innovációs ökoszisztémában” címmel került megrendezésre , programjában a Magyarország számára stratégiai fontosságú ágazatokra, az önvezető járművekre, az e-mobilitásra, a kibervédelemre és a fenntarhatóságra fókuszáló szakmai előadások és panelbeszélgetések szerepeltek.

A nemzetközi konferencián tárgyalt témák az innovatív ipar és tudásalapú társadalom fejlesztésének kiemelt területei, amelyek komplex, a szakpolitikai, a tudományos és az üzleti életre hatással vannak.
A panelbeszélgetésekben a szakértők vizsgálták az adott ágazatban működő science parkok, egyetemek és vállalatok jó gyakorlatait, valamint a magyar innovációs ökoszisztémához való kapcsolódósi pontokat.

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára szerint a tudományos, innovációs és technológiai parkok mára a gazdaság fejlődésének meghatározó szereplőivé váltak. Európa tudásalapú gazdaságaiban már évtizedek óta működnek, különböző intézményi és működési struktúrában igyekeznek missziójukat teljesíteni. Magyarország saját programot kialakítva kezdte meg a hazai tudományospark-hálózatának kiépítését.

Mórucz Norbert, a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTP  Szövetség) elnöke

Mórucz Norbert, a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTP  Szövetség) elnöke a rendezvényt és a hét szakmai eredményeit kiemelkedőnek értékelte.
Az elmúlt két év számos kihívás elé állította a világot, az innováció és a közösségi együttműködés ereje azonban ismét bebizonyította, hogy milyen fontos szerepet játszanak a globális kihívásokkal szemben, és hatékony választ tudnak adni a gazdasági válság okozta nehézségekre
Fontos mérföldkőhöz érkezett a a magyarországi innovációs ökoszisztéma és a Science Parkok fejlesztése,  Magyarország meghatározó szereplővé vált a világ legnagyobb innovációs hálózatában.

Dr. Dávid Roland, a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének stratégiai igazgatója

Dr. Dávid Roland, a TTP Szövetség stratégiai igazgatója szerint azzal, hogy Magyarországot bekapcsoltuk az IASP vérkeringésébe, sikeresen megalapoztuk a magyar egyetemek és a tudományos és innovációs parkok jövőjét, amitől jelentős tudományos, szakmai és üzleti eredményeket várunk a KFI területen.
A mai konferencia szervezetünk 11 éves szakmai munkájának eredménye, Budapest 2019-ben nyerte el a rendezési jogot.

A meghívott vendégek és a panelbeszélgetések résztvevői színvonalas és maradandó élményt nyújtó eseményként értékelték a konferenciát, a magyar egyetemekre és a  Tudományos és Innovációs Parkokra stabil partnerként tekintenek nemzetközi hálózatosodásban.

Panelbeszélgetés 1- Önvezető autók és intelligens közlekedés, Romanas Zontovičius(moderátor), Paul Krutko (Ann Arbor, USA), Szászi István (Robert Bosch), Vincent Mauroit (NOI TechPark), Szalay Zsolt (ZalaZONE)

Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata, 400 tudományos parkot és 117 ezer innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió 153 tagot képvisel. Az Óbudai Egyetem tudományos parkjaival Magyarországról elsőkként csatlakozik az IASP-hez.

Friss hírek

További hírek