Az Óbudai Egyetem példaértékű az Tudományos és Innovációs Parkok rendszerében

A Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTP Szövetség) meghívására 2023. április 3-4. között Magyarországra látogat Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) korábbi főigazgatója, az IASP tudásközpontjának és tudásmegosztási programjának vezetője.
A nemzetközileg elismert szakember 2022. évi budapesti IASP Európai Divízióülést követően immár második alkalommal látogatott az Óbudai Egyetemre, ahol szakmai egyeztetést folytatott Prof. Dr. Kovács Leventével, az Óbudai Egyetem rektorával és a TTP Szövetség vezetőivel.

Az egyeztetésen Rektor úr ismertette az Óbudai Egyetem Magyarországon egyedülálló fejlesztési programját, aminek keretében az Egyetem három Tudományos és Innovációs Parkot hoz létre Kaposváron, Székesfehérváron és Zsámbékon.
A Tudományos és Technológiai Parkok Szövetség szakmai támogatásával többszintű szervezeti struktúra és a nemzetközi benchmarkok mentén kidolgozott modell jött létre, az e célra létrehozott gazdasági társaságok megkezdték működésüket.

Dr. Dávid Roland (TTPSZ), Mórucz Norbert (TTPSZ), Luis Sanz (IASP), Prof. Dr. Kovács Levenete (Óbudai Egyetem), Vitályos Ádám (TTPSZ) Forrás: Óbudai Egyetem

A parkok üzleti modelljében kiemelt szerepet kap az innovációs teljesítmény és a forrásfelhasználás hatékonyságának mérése és értékelése, ami a fenntarthatóság és a beruházások megtérülésének nyomon követését teszi lehetővé.

Az Egyetem, a TTP Szövetség és az IASP közös célja egy komplex képzési program kidolgozása, amely beépülhet az Egyetem hazai és nemzetközi képzési portfóliójába.
Az együttműködés hozzájárul az Egyetem tudományos és kutatási eredmények piaci hasznosításához és a szervezetfejlesztési modellek disszeminációjához.

Friss hírek

További hírek