IPVD 2012- Bemutatkoznak a pályázók- Batta Ipari Park

 

 

 

 

Az összesen 80 hektáros  ipari park 12 éves múltra tekint vissza. Százhalombatta Önkormányzata, mint tulajdonos, azzal a céllal hozta létre a parkot, hogy a város bevételeit és munkaerő piacát meghatározó két nagyvállalat (Dunai Finomító és Dunamenti Erőmű) mellé egy harmadik gazdasági potenciált hozzon létre.

Kezdetben a terület összesen 70 hektáros mezőgazdasági parcellák összevonásából alakult ki. A területfejlesztés a teljes infrastruktúra kiépítését magába foglalta. A jó logisztikai elhelyezkedést az alábbiak támasztják alá:

  • Budapest 25 km
  • 6. sz. főútra közvetlen csatlakozás
  • M-6 autópálya lejárói 1-1,5 km
  • M-0 körgyűrű 15 km
  • Budapest-Pécs vasútvonal, vasútállomás és autóbusz pályaudvar a park mellett
  • Dunai kikötő rendelkezésre állása

A park értékét közvetetten tovább emelik a város által nyújtott magas színvonalú egészségügyi, kulturális, sport és letelepedést segítő szolgáltatások. A fentieknek és az Önkormányzat segítőkész hozzáállásának köszönhetően a törzsterület gyakorlatilag megtelt 2010-ig. A tulajdonos önkormányzat döntött az északi és déli irányú bővítésről, melyből 10 hektárnyi északi irányban meg is valósult 2011 végére, a teljes infrastruktúra kiépítésével.  A beruházás megvalósításához vissza nem térítendő támogatást nyertünk a Közép-magyarországi Operatív Program keretén belül.

2006-ban a betelepülés üteme felgyorsult és komoly igény mutatkozott egy ipari parki központ létrehozására. Az Európai Uniós támogatással létrejött 2.100 m2-es, BATTA-INTECH Vállalkozói és Szolgáltató Központ irodákat, műhelycsarnokokat, tárgyaló és konferenciatermet, valamint éttermet foglal magában. Az irodákat elsősorban az ipari park vállalkozásaihoz kapcsolódó szolgáltatók (könyvelés, ügyvéd, IT szolgálgató stb.) bérlik. A műhelyek innovatív kisvállalkozások, alvállalkozók részére biztosítanak magas színvonalú telephelyet.

A Batta Ipari Parkban letelepült 54 vállalkozásban, melyek közül a legjelentősebbek a Pro Logis, a Toyo-Seat, a CEVA LOGISTICS és a NOVOCHEM, közel ezer fő foglalkoztatása biztosított.